Dış Cephe Isı Yalıtımı veya daha yaygın olarak bilinen adı ile MANTOLAMA basit olarak, dışarıdaki ısıyı içeriye sokmadan, içerdeki ısıyı korumak amacı ile yapının bir nevi manto içine alınması, özel olarak üretilen ısı yalıtım malzemesi ile kaplanmasıdır. Teknik olarak ise ısı yalıtımı, herhangi bir ısı köprüsü oluşmayacak şekilde , gerekli ısı izolasyon katsayısına ulaşmak için bina dış yüzeylerine yapılan izolasyondur.
MANTOLAMA yapılırken yalıtımın bir bütün olduğu kesinlikle unutulmamalı ve enerji kullanımında önemli kayıplara yol açan çatı, döşeme, pencere, kapı, temel duvarlar ve havalandırma kanalları vb. aynı ciddiyetle ele alınmalıdır.
Yapılarda temel, çatı ve dış cephe ısı yalıtımının tekniğine uygun bir şekilde yapılması tecrübeli ekibimizle BODRUM WORKS’un işi.
MANTOLAMA yaparak binalarda, yazın sıcağından, kışın soğuğundan %50 ye varan tasarruf sağlanır. Yalıtımlı binanın ısıtma tesisatları daha düşük kapasiteli kurulabileceğinden ilk yatırım maliyeti düşük olur. MANTOLAMA yapılan binada, sağlıklı, nefes alan ve bina fiziğine uygun bir dış cephe görünümü oluşur MANTOLAMA yapılan binalarda daha az yakıt tüketimi sayesinde hava kirliliğinin önlenmesine katkıda bulunur. Yalıtımı yapılan bir binanın, dıştan uygulamalarının bina dış yüzeyinde olmasını sağlayarak rutubetsiz ve konforlu bir mekan sunar. Yüzey bozulması, sıva ve boya dökülmelerini de engeller. MANTOLAMA, binayı dışarıdan komple sardığı için bina ömrünü uzatır, eski binalara yeni görünüm kazandırır ve ısı kaçaklarını önler. Bu sayede rutubetsiz konforlu bir yaşam sunar.
NEDEN MANTOLAMA?
1 – Isı kaybını önemli ölçüde azaltarak %50’ye varan enerji tasarrufu sağlar.
2 – Ekonomiktir. 2-3 yıl içerisinde yatırım maliyetini karşılar.
3 – Bina cephesinde hem ısı, hem su yalıtımı sağlar.
4 – Isı köprüleri oluşmasını engeller, binanın dış kabuğunu yıpranmalardan korur.
5 – Betonarme elemanların korozyona maruz kalmasını önler.
6 – Kışın soğuktan, yazın aşırı sıcaktan korur.
7 – Bina iç kısımlarındaki yoğuşmayı ve rutubeti önleyerek iç yüzey boyasını korur.
8 – Bünyesine su almaz, buhar geçirgenliği yüksektir.